A töltött paprika elkészítéséhez a rizst félig megfőzzük, majd félretesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük. Ha már nem túl forró, kézzel hozzákeverjük a darált húst és a rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és megtöltjük a töltelékkel.
A paradicsomos szószhoz a hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk egy kevés zsíron vagy olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsompürét, felhígítjuk a vízzel, beletesszük a zellerzöldet, és megsózzuk, megborsozzuk.
Végül a paradicsomos lébe tesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megpuhul.
Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A LEGFINOMABB TÖLTÖTT PAPRIKA:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.