A lecsó elkészítéséhez a vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a paradicsomot, a paprikát megmossuk, cikkekre vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. Beletesszük a paprikát, és folyamatosan kevergetve további 20-25 percig forraljuk.
A tűzről levéve azonmód tiszta üvegekbe töltjük. Az üvegeket gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös helyen tároljuk.
Télen, amikor lecsót akarunk készíteni, süssünk zsírjára kevés füstölt szalonnát. Keverjünk el benne egy evőkanálnyi pirospaprikát, azután öntsük rá az eltett lecsót. Tojással, virslivel, kolbásszal gazdagítva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.