A lecsóalaphoz alaposan megmossuk a paradicsomot és a paprikát.
Feldaraboljuk a paradicsomot és egy nagy fazékban feltesszük főni. Amikor már félig szétfőtt, hozzátesszük a kockára vágott paprikát és tovább főzzük, míg a paradicsom teljesen szétfő.
Még forrón csírátlanított, kiforrázott üvegekbe rakjuk, a tetejére olajat öntünk, ami elzárja a levegőt, így tartósítószer nélkül is eláll. Rátesszük a csavaros tetőt és száraz dunsztba rakjuk, amíg teljesen kihűl.
Megjegyzés
Fel lehet használni más lecsós ételekhez is, pl. lecsós csirkéhez, lecsós szelethez, de pörköltek, gulyások ízesítésre is kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.