A ratatouille elkészítéséhez a megmosott paradicsomokat felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük. A felkockázott padlizsánt besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikákat is. Adunk hozzá egy pici vizet is és pároljuk.
Néhány perc múlva hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a besózott, lecsepegtetett padlizsánt is. Megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük a babérlevéllel és a friss kakukkfűvel. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a sült paradicsomot is, és ezzel főzzük készre. Ha nem érezzük elég szaftosnak, adhatunk hozzá kevés vizet.
A végén még hozzáadjuk a balzsamecetet is, forralunk rajta egyet és kész is. Tálalás előtt ne felejtsük el eltávolítani a babérlevelet és a kakukkfű ágakat.
Nézd meg videón, hogyan készül a ratatouille, vagyis a francia lecsó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.