A megmosott, megtisztított paradicsomot, cukkinit és padlizsánt 3-5 mm vastagon felszeleteljük. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomszeleteket konyhai papírtörlőn leitatjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Serpenyőben felhevítünk 1 ek olívaolajat. Megfuttatjuk rajta az aprított fokhagymát és a kakukkfüvet, majd áttesszük egy nagy tálba. Hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, majd sóval, borssal ízesítjük.
A serpenyőben megint felhevítünk 1 ek olívaolajat, és közepes tűzön üvegesre dinszteljük rajta a felaprított hagymát kb. 12 perc alatt. Ezután kivesszük a serpenyőből és eloszlatjuk egy tűzálló tál vagy tepsi alján.
A paradicsom-, cukkini- és padlizsánszeleteket egymást kissé fedve, mutatósan elrendezzük a tálban vagy a tepsiben. Az edény méretétől függően két réteget is készíthetünk.
A zöldséget a 200 fokra előmelegített, forró sütőbe toljuk kb. 45 percre, amíg jól megpirul. A sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, majd egy kevés olívaolajat csepegtetünk rá. Durva szemű tengeri sóval megszórva, kakukkfűvel díszítve tálaljuk. Ratatouille, a francia lecsó >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.