- A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A megmosott padlizsánt és cukkinit, valamint a kicsumázott paprikát felkarikázzuk vagy felkockázzuk. (A cukkiniből vágunk néhány hosszabb szeletet, amit félreteszünk.) A leöblített kakukkfüvet és a bazsalikom lecsipkedett leveleit néhány darab kivételével felaprítjuk.
- Nagy serpenyőben némi olívaolajat hevítünk. Rádobjuk a kétféle hagymát, és 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, és lefedve, gyengébb tűzön pároljuk 10 percig.
- A paprikát és a cukkinit is a serpenyőbe szórjuk. Összeforgatjuk a hagymás padlizsánnal, megöntözzük néhány kanál olívaolajjal, és 2-3 percig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, a cukrot, az aprított zöldfűszereket és a babérlevelet, majd gyenge tűzön összeforraljuk kb. 20 perc alatt. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy kb. 35 x 25,5 cm-es felfújtforma vagy tűzálló tál aljára vékony réteg francia lecsót teszünk, és befedjük egy sor lasagnelappal. A maradék hozzávalókkal folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre lecsó kerüljön. Rákanalazzuk és elsimítjuk a ricottát, megszórjuk a reszelt mozzarellával, rátesszük a félretett cukkiniszeleteket, majd az előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre, amíg a sajtok szépen ráolvadnak. A félretett bazsalikommal és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
Lasagnereceptek a Mindmegettén >>>