A lecsós szelet elkészítéséhez a hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Legalább fél órán át hagyjuk állni.
A császárszalonnát ízlés szerinti kockákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük. A szalonnát egy serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk 4 evőkanál olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát kifehéredésig sütjük. Az edényből kivesszük a húst. Hozzáadjuk az elősütött szalonnát és a hagymát, és elkezdjük pirítani. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Ezután hozzáadjuk a felcikkezett paprikát. Megszórjuk egy kevés sóval és a pirospaprikával. Felöntjük 1 dl vízzel, visszatesszük bele a húst, és lefedve 10 percig pároljuk.
Amikor a hús alól már majdnem teljesen elfőtt a víz, hozzáadjuk a kimagozott, felcikkezett paradicsomot, majd 5 percig pároljuk. Főzés közben többször megkeverjük, ha szükséges, öntünk alá 0,5 dl vizet. 10 percig főzzük, ekkor a paprika még roppanós marad. Rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.