A hajszálvékonyra szeletelt kolbászt egy forró serpenyőben addig sütjük, amíg a zsírját kiengedi és a szeletek ropogósra sülnek. Ezután papírtörlőre szedjük, és félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, ha szükséges adunk még hozzá egy kevés étolajat. Ha már üveges, lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk és elkeverjük a pirospaprikával.
Ezután visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Kb. 10 percig főzzük, majd, ha kissé összeesett, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, de még kellemesen haraphatóak.
A frissen elkészült lecsót a ropogós kolbászcsipsszel megszórva tálaljuk, friss kenyeret vagy főtt rizst kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.