Tavaly márciusban Norvégiában rendezték meg a Bocuse d’Or európai válogatóját, ahonnan a magyar csapat szintén a legjobb tál különdíjával érkezett haza. Kelemen Rolandék Lyonban is a díjazottak között szerepeltek, és ismét a legjobb tálnak járó díjat hozhatták haza.
A kétnapos versenyen ismét a lehető legmagasabb színvonalon mérték össze tudásukat a csapatok. A dobogó legfelső fokára a házigazdák, azaz a francia csapat állhatott, második helyen végeztek a dánok, a harmadikok pedig a svédek lettek. A legjobb commis díját szintén a franciák vihették haza, a legjobb tányér pedig Norvégiáé lett.
A magyar csapat élén a Hunguest Sóstó executive séfje, Kelemen Roland állt, commis-ja a siófoki Fodor Noel volt. Coachként a Hungastnál dolgozó Szabó László segítette a csapatot, a kóstolózsűriben a két éve bronzszobrot nyert Dalnoki Bence képviselte Magyarországot.
A döntőben a szokásos módon ezúttal is kétféle ételt kellett készíteni. Az egyik tál a The Hungarian Feast, azaz „Magyar lakoma” nevet kapta, és a következő elemek szerepeltek rajta: faszénen grillezett őzgerinc libamájjal és aromás fűszernövényekkel, szűz barna vajban sült kovászos kenyérrel, vadász őzpite a magyar erdő kincseivel, meggyzselé vilmoskörte chutney-val, friss szilvaszeletekkel és csicsóka koronával, jus tokaji borral, vadgomba ravioli kerti zöldségekkel, illetve őzhúsleves oolong teával.
A magyar csapat másik tányérja pedig a Celery Kingdom, azaz „Zellerkirályság” nevet kapta, és ezek voltak az elemei: habzóvajban lágyan konfitált sashal és homár, aromás fűszernövényekkel és sós citrommal átitatva, friss zellersaláta szezonális fűszernövényekkel és gomba „kaviárral”, arany zeller krokett friss fűszerekkel, zellerpüré és ropogós csicsóka, homár sabayon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.