Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb tál különdíját nyerte a magyar csapat a Bocuse d’Oron. A világhírű gasztronómiai versenyen összesen 24 ország versenyzői vettek részt. Idén Lyon adott helyet a rangos szakácsversenynek, a dobogó legmagasabb fokára a franciák állhattak.

 

Tavaly márciusban Norvégiában rendezték meg a Bocuse d’Or európai válogatóját, ahonnan a magyar csapat szintén a legjobb tál különdíjával érkezett haza. Kelemen Rolandék Lyonban is a díjazottak között szerepeltek, és ismét a legjobb tálnak járó díjat hozhatták haza.

Bocuse d’Or
A legjobb tál különdíját nyerte meg a magyar csapat  
FOTÓ: MAGYAR BOCUSE D'OR AKADÉMIA

A kétnapos versenyen ismét a lehető legmagasabb színvonalon mérték össze tudásukat a csapatok. A dobogó legfelső fokára a házigazdák, azaz a francia csapat állhatott, második helyen végeztek a dánok, a harmadikok pedig a svédek lettek. A legjobb commis díját szintén a franciák vihették haza, a legjobb tányér pedig Norvégiáé lett. 

A magyar csapat élén a Hunguest Sóstó executive séfje, Kelemen Roland állt, commis-ja a siófoki Fodor Noel volt. Coachként a Hungastnál dolgozó Szabó László segítette a csapatot, a kóstolózsűriben a két éve bronzszobrot nyert Dalnoki Bence képviselte Magyarországot. 

Gyönyörű alkotások születtek

A döntőben a szokásos módon ezúttal is kétféle ételt kellett készíteni. Az egyik tál a The Hungarian Feast, azaz „Magyar lakoma” nevet kapta, és a következő elemek szerepeltek rajta: faszénen grillezett őzgerinc libamájjal és aromás fűszernövényekkel, szűz barna vajban sült kovászos kenyérrel, vadász őzpite a magyar erdő kincseivel, meggyzselé vilmoskörte chutney-val, friss szilvaszeletekkel és csicsóka koronával, jus tokaji borral, vadgomba ravioli kerti zöldségekkel, illetve őzhúsleves oolong teával. 

The Hungarian Feast
The Hungarian Feast
FOTÓ: BOCUSE D'OR FACEBOOK

A magyar csapat másik tányérja pedig a Celery Kingdom, azaz „Zellerkirályság” nevet kapta, és ezek voltak az elemei: habzóvajban lágyan konfitált sashal és homár, aromás fűszernövényekkel és sós citrommal átitatva, friss zellersaláta szezonális fűszernövényekkel és gomba „kaviárral”, arany zeller krokett friss fűszerekkel, zellerpüré és ropogós csicsóka, homár sabayon. 

Celery Kingdom, azaz „Zeller királyság”
Celery Kingdom, azaz „Zeller királyság”
FOTÓ: BOCUSE D'OR FACEBOOK

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.