Egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, erre rakjuk a vajat, és alacsony lángon hevíteni kezdjük. Ha felolvadt, jöhet a borsó, ízesítjük sóval, időnként kevergetve pár percig lefedve pároljuk. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor 5-7 percig.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, 1-2 percig tovább keverjük, majd felöntjük hideg vízzel vagy zöldségalaplével, és kevergetve felfőzzük.
Amíg felfő, addig lereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a főzelékalaphoz. Miután felforrt, és főzeléksűrűségű lett, hozzáöntjük a tejszínt (használhatunk tejet is), és további 1-2 percig alacsony lángon főzzük.
Ezalatt apróra vágjuk a menta- és petrezselyemleveleket, elkeverjük, és a főzelék el is készült. Kiváló feltét hozzá a halfasírt vagy a sima fasírt, de a sült virsli is tökéletes kísérője lehet.
Nézd meg videón, hogyan készül a citrusos tavaszi zöldborsófőzelék!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.