A fogas szeletet leformázzuk, szárazra töröljük, megsózzuk és citromhéjat reszelünk rá.
Előkészítjük a panírt. A halszeletet a lisztbe, kevés sóval felvert tojásba és végül a panko morzsába forgatjuk.
180 fokon fritőzben aranybarnára sütjük kb. 5-6 percig.
A borsót feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A kockára vágott salottahagymával, cukorral, sóval ízesítjük.
Miután felforrt, hozzáadjuk a tejszínt és 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük és a levet félretesszük.
A leszűrt borsót belehelyezzük egy turmixgépbe, majd hozzáöntjük a leszűrt levet, de csak annyit, ami épp ellepi a borsót.
5 percig turmixoljuk magas fokozaton, majd közepes fokozatra visszavesszük és fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat. Fontos, hogy a vajat csak a végén adjuk hozzá, hogy a pürének szép fénye legyen.
Teflon serpenyőben vajat melegítünk, belehelyezzük a cukorborsót, sózzuk, borsozzuk és 1-2 percig pirítjuk.
Száraz teflon serpenyőben a magvakat lepirítjuk, megsózzuk, majd egy pár csepp vízzel meghintjük.
A borsópürét tálba tesszük, ráborítjuk a cukorborsót. Erre ráhelyezzük a fogasfilét, parmezánt reszelünk rá. Végül a pirított fenyőmaggal és a borsóhajtással díszítjük.
Nézd meg a borsófőzelék rántott fogasfilével és fenyőmaggal elkészítését videón:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.