A zöldborsóhoz hozzáadjuk az olajat, majd párolni kezdjük. Közben többször megkeverjük, és megszórjuk a cukorral, majd tovább pároljuk.
Pár perc után hozzányomjuk a fokhagymát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és tovább pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük (figyeljünk, nehogy szétfőzzük a borsószemeket).
A lisztet simára keverjük a tejszínnel és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett a borsóhoz adjuk. Ezután kevergetve addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik. Fasírttal tálaljuk.
Megjegyzés
A friss, zsenge zöldborsóból készült főzelék olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.