1,5 liter vízbe beletesszük a sót, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd az előzőleg megtisztított és felkockázott almát belerakjuk, és 3 perc alatt megfőzzük.
Amikor az alma megfőtt, kiszedjük a léből, és a habarást állandó keverés mellett beleeresztjük. 5 perc forralás után visszarakjuk a levesben az almákat, és citromlével ízesítjük.
Lehűtve tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a leves hidegen, melegen, langyosan - bárhogyan finom! Kifejezetten egyszerű elkészíteni, olcsó, és tényleg igazán ízletes!
A receptet és a fotót Kvirag82 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.