A megtiszított burgonyát megfőzzük, krumplinyomóval összetörjük, összegyúrjuk a felvert tojással, a liszttel és a sóval (ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk). Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából, majd pihentetjük, amíg előkészítjük a gyümölcsöt.
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magjaikat eltávolítjuk és negyedeljük. A tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy szélesebb szájú pohárral kiszaggatjuk. A közepükre tesszük barackdarabokat, majd ráhajtjuk a tésztát, és a tenyerünkkel gombócot formázunk belőlük.
Egy nagy lábosban bő vizet forralunk. A gombócokat kisebb adagokban addig főzzük a vízben, amíg feljönnek a tetejére. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a szeletelt mandulát, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és az őrölt fahéjjal, majd felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a gombócok mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.