A tejfölös gombapaprikás elkészítéséhez a megtisztított és apró kockára vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Ha elkészült, meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha nem enged elég vizet, ezt pótolhatjuk egy kevés víz hozzáadásával.
Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és egy kevés vízzel. Miután a gomba kellően összeesett és megpuhult, belekeverjük a tejfölt is.
Köretnek jól illik mellé rizs, galuska, de egészségesebb változatként a bulgurral is remek párost alkotnak. És persze friss házi kenyérrel is érdemes megkóstolni.
Nézd meg videón, hogyan készül a tejfölös gombapaprikás:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.