A meghámozott, finomra vágott hagymát megpirítjuk a felforrósított olajon. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a paprikával, és alaposan elkeverjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés vizet, majd visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Belefirgatjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket. Ha szükséges, hozzáöntünk még egy kevés vizet, és közepes lángon addigfőzzük, amíg a gomba megpuhul.
A tejfölt simárakeverjük a liszttel, 1 dl vízzel, valamint egy merőkanálnyi paprikással. Az így kapott habarást a többihez adjuk, és kevergetve besűrítjük.
A nokedlihez összedolgozzuk a lisztet a kissé felvert tojásokkal, a megtisztított, finomra aprított medvehagymával, egy kevés sóval és annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és adagonként kifőzzük. Akkor van készen, ha minden darab feljött a víz tetejére. Végül leszűrjük, és összekeverjük a felforrósított olajjal. Ezzel tálaljuk a felaprított petrezselyemmel megszórt gombapaprikást. Egy kevés tejföllel meglocsolva kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.