A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a darabokra vágott paprikát, ezzel tovább dinszteljük, majd jöhet a kockákra vágott paradicsom. Amikor a zöldségek megdinsztelődtek, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezután beletesszük a megtisztított, kisebb darabokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen. 10-15 percig főzzük, amíg a gomba puhulni kezd, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, ha szükséges ízesíthetjük még sóval és borssal. Addig főzzük, amíg a gomba megpuhul, és a tejszín kissé besűrűsödik.
Ha még sűrűbb szószt szeretnénk, akkor a tejszín felébe keverjünk 1 csapott ek tápiókakeményítőt, és folyamatos kevergetés mellett adjuk a gombához.
A nokedlihez egy nagy tálban kimérjük a zablisztet, hozzáadjuk a sót, és a kissé felvert tojást. Majd fokozatosan hozzáöntjük a vizet, amíg nokedlitészta-állagú masszát kapunk.
Egy lábasban vizet forralunk, amikor felforrt a víz, sózzuk, és nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Néhány perc alatt készre főzzük, és szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön. Az elkészült nokedlit tányérba tesszük, és a gombapaprikást a tetejére halmozzuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes gombapaprikás zabnokedlivel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.