- A gluténmentes sütőtökkrémleve elkészítéséhez a sütőtököt feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük.
- A bacont vékony csíkokra vágjuk, és ropogósra pirítjuk. Ha szükséges, tegyünk hozzá pár csepp olajat. A ropogós baconcsipszet kiszedjük az olajból, és félretesszük a tálalásig.
- A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk és megfuttatjuk a baconből kisült zsíron. A többi zöldséget (krumpli, karalábé, fehérrépa) felkockázzuk, és a lábosba tesszük.
- Felöntjük az alaplével, megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel, és puhára főzzük fedő alatt.
- Az előre megsütött sütőtökszeleteket a levesbe tesszük a tejszínnel együtt, és botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. A levest alaposan felforraljuk, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és csilivel.
- A tökmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A levest a baconcsipsszel és a pirított tökmaggal tálaljuk, és meglocsolhatjuk tökmagolajjal és ízlés szerint tejszínnel.
Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.