A gluténmentes hortobágyi palacsinta elkészítéséhez a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és zsiradékon megdinszteljük, majd félrehúzzuk a tűzről, és rászórjuk a pirospaprikát. Visszatesszük a lábast, és hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot, és elkeverjük.
Beletesszük darált húst, fűszerezzük köménnyel, borssal, sóval, és felöntjük 3 dl vízzel. Ha teljesen megpuhult a hús, kiszedjük a szaftból, és csak annyit merünk rá, hogy ne legyen száraz.
A lábasban a szafthoz öntjük a maradék vizet, a tejfölt kikeverjük a liszttel és pár kanál pörköltszafttal, majd az egészet összekeverjük.
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és enyhén kiolajozott serpenyőben vékony, tekerhető palacsintákat sütünk. Ezután a palacsintákat megtöltjük a húsos raguval.
Egy tűzálló tál aljába egy kevés szószt merünk, erre fektetjük a töltött palacsintákat, meglocsoljuk a maradék szósszal, és pár percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.