A sütőtökkenyér elkészítéséhez a cukrot, az olajat, a vizet és a tojást robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőtök pürésített húsát és a fűszereket, majd a robotgéppel a cukros masszába dolgozzuk.
Kimérjük a rizslisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sütőport. A lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz keverjük és jól összedolgozzuk.
A masszát kiolajozott, 2,5 l űrtartalmú sütőformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felsől sütési módban, kb. 1 órán keresztül sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült.
Nézd meg videón, hogyan készül a tej- és lisztmentes sütőtökkenyér:
Megjegyzés
Ebben a receptben 2,5 l liter űrtartalmú szilikon kenyérsütő formát használtunk. Ha nincs otthon ekkora forma, 2 részre szedjük a tésztát és pl.: őzgerinc formában sütjük. Ha a sütit kisebb formákba tesszük, akkor a sütési idő is lecsökken, kb. 40 perc után ellenőrizzük a tésztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.