- A burgonyát héjában puhára főzzük, majd forrón megpucoljuk és összetörjük. A kihűlt burgonyához adjuk a lisztkeveréket, a sót, a tojásokat és rugalmas tésztát gyúrunk.
- A tésztát 4 részre osztjuk és ujjnyi vastag csíkokat sodrunk. A rudakat kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk és megnyomkodjuk kicsit egy villa hátuljával.
- Bő, enyhén sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük. A megfőtt gnocchit leszűrjük.
- Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk és aranybarnára sütjük a gnocchikat.
- A szószhoz apró kockákra vágjuk a hagymát és megdinszteljük az olívaolajon.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet. Fűszerezzük és a kívánt sűrűség eléréséig rotyogtassuk.
- A lepirított gnocchit hozzáadjuk és alaposan összemelegítjük.
- Sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.