- A húsgombóchoz a hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
- Az összes hozzávalót kimérjük egy keverőtálba a darált csirkemellel együtt és alaposan összegyúrjuk.
- Dió nagyságú golyókat formázunk és gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk.
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk és aranybarnára sütjük a golyókat.
- A burgonyagombóchoz egy keverőtálba mérjük a burgonyapelyhet, hozzáadjuk a vizet és összekeverjük.
- A „krumplipüréhez” keverjük többi hozzávalót, és egynemű tésztát gyúrunk.
- Dió nagyságú golyókat formázunk és bő, enyhén sós vízben pár perc alatt készre főzzük.
- Kínálhatjuk paradicsom- vagy sajtmártással.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.