A szikkadt zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd amikor már megszívta magát, kinyomkodjuk.
A darált húshoz egy kisebb lyukú reszelőn hozzáreszeljük a meghámozott krumplit, a vöröshagymát, és a fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd alaposan összegyúrjuk, és hagyjuk a húsmasszát egy fél órát állni.
A húsmasszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit szétnyomkodjuk, a közepébe egy fürjtojást helyezünk, megformázzuk, majd beleforgatjuk a szezámmagba.
Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a húsgolyókat, majd kisebb hőfokon, többször átfordítva szép aranybarnára sütjük őket. Amikor a húsgolyók átsültek, kiszedjük őket papírtörlőre, majd tálalásig melegen tartjuk.
Megjegyzés
Ízlés szerint készíthetünk nagyobb húsgolyót is, melynek a közepébe főtt tyúktojást tehetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.