A zsemlét beáztatjuk hideg vízbe. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd megfonnyasztjuk a 2 ek felforrósított olajon. Összedolgozzuk a darált pulykahúst , a kinyomkodott zsemlét és a fonnyasztott hagymát. Sóval és borssal ízesítjük.
Nedves kézzel apró gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, majd aranyszínűre sütjük a maradék felforrósított olajon.
A tejet és a tejszínt megmelegítjük, belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük egy kevés sóval és borssal, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a sajt kissé megolvadjon.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint forrásban lévő sós vízben. Egy kevés főzőlét félreteszünk, a tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük. Összeforgatjuk a tésztát a mártással és a félretett főzőlével. Végül elrendezzük rajta a húsgombócokat, és a durvára vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.