Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Szezámmag

Receptek szezámmag hozzávalóval

Leírás

A szezámmagot általában pogácsák, sós falatok, zsemlék, kiflik, egyéb pékáruk tetejére szoktuk szórni. Nemcsak mutatósabbak lesznek tőle, hanem az ízélményhez is hozzáadnak a roppanós részecskék, és tápanyagtartalmuk sem elhanyagolható. Mivel a szezámmag Indiából származik, az indiai konyha is előszerzettel használja különböző szószos ételek elkészítéséhez, valamint népszerű étel még a kínai szezámmagos csirke is. 
Ázsiában sokkal nagyobb intenzitással használják a szezámmagot, ami magas kalciumtartalma miatt van. Súlyarányban hétszer annyi kalciumot tartalmaz mint a tej, ezért a tejmentes étkezés egyik fontos alapanyaga lehet. Többek között értékes olajat készítenek belőle, és ezt használják az ételek elkészítéséhez, de salátákba szórva is nagyon finom, valamint őrleményeket, krémeket is lehet belőle készíteni.

Mikor vedd?

A szezámmagot legjobb hántolt formában beszerezni a boltokból.

Hogyan tárold?

A szezámmagot légmentesen elzárva kell tárolni, eredeti csomagolásában, vagy jól záródó üvegedényben, fénytől védve.
Tápérték(100 g)
573 kcal Energia
49.7 g Zsír
11.7 g Szénhidrát
17.7 g Fehérje
Szezámmag receptek (592 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.