A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk. Egy serpenyőben megolvasszuk a vajat, megfuttatjuk benne a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd megfonnyasszuk rajta a spenótot egy csipet sóval. Ezután szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük, hogy a felesleges nedvesség ne áztassa el később a tésztát.
A kolbász héját lehúzzuk és apróra vágjuk, majd egy forró serpenyőben ropogós morzsát sütünk belőle. A morzsát egy papírtörlőre szedjük, majd összekeverjük a lecsepegtetett spenóttal és a krémsajttal.
A kitekert, kinyújtott leveles tésztát megkenjük a spenótos krémmel, majd szorosan feltekerjük. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk fel, és az így kapott csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Kevés szezámmaggal megszórjuk, majd a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, hogy a töltelék megdermedhessen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.