Először elkészítjük a tejfölös mártást. Ehhez összekeverjük a tejfölt a mustárral, a felaprított újhagymával, sóval, borssal.
A sonkás koszorú elkészítéséhez kicsomagoljuk a leveles tésztát és az egy harmadát (a hosszabbik oldalán) 3-4 evőkanál tejfölös szósszal megkenjük. Rátesszük a szeletelt sonkát és a reszelt sajtot. Az üresen maradt tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A sonkás résztől elkezdjük felcsavarni a tésztát.
A feltekert tésztát áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, ahol egy koszorút formázunk belőle. Az összeillesztésnél megkenjük tojással és összenyomkodjuk a széleket, majd a tészta többi részét is megkenjük a tojással.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A maradék tejfölös mártással kínáljuk, amibe mártogatni lehet a sonkás tésztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.