Az omlós tésztához a lisztet összeszitáljuk a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a tojást, a vizet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába tekerjük és hűtőben 60 percig pihentetjük.
A hagymákat és a paprikát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A sonkát késes aprítóval apróra daraboljuk. A tojást a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a sonkát, a zöldséget és ízesítjük sóval, borssal, fűszerkeverékkel.
A tésztát 1/3-2/3-ad részre osztjuk. A nagyobbik tésztarésszel kibélelünk egy 36x12 cm-es piteformát, az alját villával megbökdössük és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a tölteléket, rátépkedjük a mozzarellát, a maradék tésztával pedig berácsozzuk a tetejét.
A tésztát tojássárgájával lekenjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.