A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csülkös batyu, ahogy Szabi a pék készíti recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékSzezámmag

Csülkös batyu, ahogy Szabi a pék készíti

120 perc
9 adag
Megfizethető
2024. 03. 18.

Elkészítés

  1. Az előtésztához összekeverjük a hozzávalókat, bedagasztjuk, és egy edényben lefóliázva, szobahőmérsékleten pihentetjük egy éjszakán keresztül.
  2. A csülköt megfőzzük és kihűtjük. Kicsontozás után a húst feldaraboljuk. Egy mérlegre folpakot terítünk, és 8 dkg húst kimérünk a fóliára. A fóliát megtekerve egy feszes labdát kapunk, és így tesszük a hűtőszekrénybe. Kilenc darabot készítünk.
  3. Másnap az elkészített előtésztát a dagasztóüstbe tesszük. Hozzáadjuk a főtésztához szükséges összes kimért alapanyagot. Lassú fokozaton 5 percig, majd közepes sebességi fokozaton 5 percig dagasztjuk. Az elkészült tésztát kiolajozott tálba tesszük, és lefóliázva pihentetjük 1 órán keresztül.
  4. A pihentetés után a tésztát 10 részre osztjuk (kb. 10 dkg-os darabokra), és felgömbölyítjük. Letakarva pihentetjük 15-20 percig a konyhaasztalon.
  5. A pihentetett tésztalabdákat sodrófával kb. 10 cm átmérőjűre nyújtjuk, és belehelyezzük a húslabdákat. Becsomagoljuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük mindegyiket úgy, hogy az összezárt rész legyen alul. Kilenc darabot készítünk. A tizedik tésztalabdát sodrófával 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszúróval virág formákat szúrunk ki belőle. A kiszúrt tésztadarabokat megkenjük vízzel, és szezámmagba forgatjuk. A tésztalabdák tetejére ragasztjuk egy kis víz segítségével. Kb. 45 percig kelesztjük letakarva.
  6. A sütőt közben 240 fokra melegítjük alsó-felső sütési módban. A megkelt batyukat a sütőbe rakjuk, és gondoskodunk a sütő gőzösítéséről. A hőfokot 230 fokra csökkentjük, és 18-20 perc alatt készre sütjük. A kisütés után vízzel megspricceljük a még forró batyukat, hogy fényesebbek legyenek.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Panettone
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Darázsfészek
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Áfonyás-krémsajtos csiga
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

Kókuszos kelt csiga
Recept
Rafinált

Kókuszos kelt csiga

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pancsos perec, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Mester

Pancsos perec, ahogy Szabi a pék készíti

60 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Töltött tésztabatyu
Recept
Egyszerű

Töltött tésztabatyu

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rozmaringos-kovászos focaccia
Recept
Mester

Rozmaringos-kovászos focaccia

210 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hűtős kefires lángos
Recept
Mester

Hűtős kefires lángos

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti
Recept
Mester

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Hasonló receptek

Mazsolás kalács, ahogy Szabi a pék készíti recept
Recept
Mester

Mazsolás kalács, ahogy Szabi a pék készíti

60 perc
|
3 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Medvehagymás fonott kalács recept
Recept
Mester

Medvehagymás fonott kalács

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsvéti füstölt főtt csülök recept
Recept
Rafinált

Húsvéti füstölt főtt csülök

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos batyu (kelt tésztából) recept
Recept
Bonyolult

Sajtos batyu (kelt tésztából)

120 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.