Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Csülkös batyu, ahogy Szabi a pék készíti recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékSzezámmag

Csülkös batyu, ahogy Szabi a pék készíti

120 perc
9 adag
Megfizethető
2024. 03. 18.

Elkészítés

  1. Az előtésztához összekeverjük a hozzávalókat, bedagasztjuk, és egy edényben lefóliázva, szobahőmérsékleten pihentetjük egy éjszakán keresztül.
  2. A csülköt megfőzzük és kihűtjük. Kicsontozás után a húst feldaraboljuk. Egy mérlegre folpakot terítünk, és 8 dkg húst kimérünk a fóliára. A fóliát megtekerve egy feszes labdát kapunk, és így tesszük a hűtőszekrénybe. Kilenc darabot készítünk.
  3. Másnap az elkészített előtésztát a dagasztóüstbe tesszük. Hozzáadjuk a főtésztához szükséges összes kimért alapanyagot. Lassú fokozaton 5 percig, majd közepes sebességi fokozaton 5 percig dagasztjuk. Az elkészült tésztát kiolajozott tálba tesszük, és lefóliázva pihentetjük 1 órán keresztül.
  4. A pihentetés után a tésztát 10 részre osztjuk (kb. 10 dkg-os darabokra), és felgömbölyítjük. Letakarva pihentetjük 15-20 percig a konyhaasztalon.
  5. A pihentetett tésztalabdákat sodrófával kb. 10 cm átmérőjűre nyújtjuk, és belehelyezzük a húslabdákat. Becsomagoljuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük mindegyiket úgy, hogy az összezárt rész legyen alul. Kilenc darabot készítünk. A tizedik tésztalabdát sodrófával 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszúróval virág formákat szúrunk ki belőle. A kiszúrt tésztadarabokat megkenjük vízzel, és szezámmagba forgatjuk. A tésztalabdák tetejére ragasztjuk egy kis víz segítségével. Kb. 45 percig kelesztjük letakarva.
  6. A sütőt közben 240 fokra melegítjük alsó-felső sütési módban. A megkelt batyukat a sütőbe rakjuk, és gondoskodunk a sütő gőzösítéséről. A hőfokot 230 fokra csökkentjük, és 18-20 perc alatt készre sütjük. A kisütés után vízzel megspricceljük a még forró batyukat, hogy fényesebbek legyenek.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Panettone
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.24.

Darázsfészek
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.11.16.

Áfonyás-krémsajtos csiga
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

|

2024.09.08.

Kókuszos kelt csiga
Recept
Rafinált

Kókuszos kelt csiga

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.08.20.

Töltött tésztabatyu
Recept
Egyszerű

Töltött tésztabatyu

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.08.18.

Rozmaringos-kovászos focaccia
Recept
Mester

Rozmaringos-kovászos focaccia

210 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.08.05.

Hűtős kefires lángos
Recept
Mester

Hűtős kefires lángos

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

|

2024.07.13.

Hasonló receptek

Medvehagymás fonott kalács recept
Recept
Mester

Medvehagymás fonott kalács

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.03.21.

Húsvéti füstölt főtt csülök recept
Recept
Rafinált

Húsvéti füstölt főtt csülök

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.03.11.

Sajtos batyu (kelt tésztából) recept
Recept
Bonyolult

Sajtos batyu (kelt tésztából)

120 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

|

2023.01.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.