Az előtésztához összekeverjük a hozzávalókat, bedagasztjuk, és egy edényben lefóliázva, szobahőmérsékleten pihentetjük egy éjszakán keresztül.
A csülköt megfőzzük és kihűtjük. Kicsontozás után a húst feldaraboljuk. Egy mérlegre folpakot terítünk, és 8 dkg húst kimérünk a fóliára. A fóliát megtekerve egy feszes labdát kapunk, és így tesszük a hűtőszekrénybe. Kilenc darabot készítünk.
Másnap az elkészített előtésztát a dagasztóüstbe tesszük. Hozzáadjuk a főtésztához szükséges összes kimért alapanyagot. Lassú fokozaton 5 percig, majd közepes sebességi fokozaton 5 percig dagasztjuk. Az elkészült tésztát kiolajozott tálba tesszük, és lefóliázva pihentetjük 1 órán keresztül.
A pihentetés után a tésztát 10 részre osztjuk (kb. 10 dkg-os darabokra), és felgömbölyítjük. Letakarva pihentetjük 15-20 percig a konyhaasztalon.
A pihentetett tésztalabdákat sodrófával kb. 10 cm átmérőjűre nyújtjuk, és belehelyezzük a húslabdákat. Becsomagoljuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük mindegyiket úgy, hogy az összezárt rész legyen alul. Kilenc darabot készítünk. A tizedik tésztalabdát sodrófával 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszúróval virág formákat szúrunk ki belőle. A kiszúrt tésztadarabokat megkenjük vízzel, és szezámmagba forgatjuk. A tésztalabdák tetejére ragasztjuk egy kis víz segítségével. Kb. 45 percig kelesztjük letakarva.
A sütőt közben 240 fokra melegítjük alsó-felső sütési módban. A megkelt batyukat a sütőbe rakjuk, és gondoskodunk a sütő gőzösítéséről. A hőfokot 230 fokra csökkentjük, és 18-20 perc alatt készre sütjük. A kisütés után vízzel megspricceljük a még forró batyukat, hogy fényesebbek legyenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.