A pizzatésztát kitekerjük a csomagolásból, és 6 kört szaggatunk belőle.
A spenót szárait lecsipkedjük, a leveleket váltott vízben megmossuk.
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk és világosra pirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a spenótot, és megfonnyasztjuk. Hagyjuk, hogy a felesleges folyadék elpárologjon.
A túrót áttörjük, hozzákeverjük az elmorzsolt fetát és a fokhagymás spenótot. A tölteléket a pizzatészta körök közepére halmozzuk. A tésztakörök szélét átkenjük a felvert tojással.
A széleket összefogjuk, és összenyomkodjuk, hogy kis batyukat kapjunk. Villával megszurkáljuk a tetejüket, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Átkenjük mindet a maradék tojással, majd megszórjuk egy kevés szezámmaggal.
A töltött tésztabatyukat egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha túl gyorsan pirulnának, sütés közben lazán lefedjük őket egy darab alufóliával
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.