Egy tálba szitáljuk a lisztet, mélyedést készítünk a közepébe, cukrot szórunk bele.
Meglangyosítjuk a tejet, beleöntjük a tálba, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A margarint felolvasztjuk, és a többi hozzávalóval együtt a tálba tesszük, majd jól összedolgozzuk. Ha nagyon lágy, még adhatunk hozzá liszetet, ha túl kemény, akkor tejet.
Ha összeállt a tészta, és elválik az edény falától, megszórjuk liszttel, és letakarva pihentetjük a szobahőmérsékletű helyen, míg duplájára nem kel.
A megkelt tésztát félbevágjuk, majd kinyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk. A négyzeteket meghintjük fahéjjal, a közepükre lekvárt halmozunk, feltekerjük, a végeiket visszatűrjük, és a buktákat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk.
Olajjal lekenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon, kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.