A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is, majd a tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, 8x10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a töltelékből, vagyis a szilvalekvárból egy evőkanálnyit teszünk a közepükbe, és összecsavarjuk.
A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé. Olvasztott margarinnal lekenjük, és még fél órát kelni hagyjuk. 180 fokra bemelegítjük a sütőt, és megsütjük.
Ha megsült, a vaníliás, cukros tejjel meglocsoljuk, még 5 percet a sütőben tartjuk. Sütés után a deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.