A szilvalekváros derelye elkészítéséhez a lisztet gyúródeszkára öntjük. A közepébe mélyedést fúrunk, majd beleütjük a tojásokat, és hozzáöntünk 1-2 dl langyos vizet öntünk.
Összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg a tészta ruganyos nem lesz, és már nem ragad a kezünkhöz.
Sodrófával vékonyra nyújtjuk, a tészta felét megrakjuk egymástól egyenlő távolságra szilvalekvárral, a másik üres felét ráhajtjuk.
A halmok között az ujjunkkal lenyomjuk a tésztát, majd derelyevágóval feldaraboljuk.
A derelyéket forró, sós vízben kifőzzük. Az olajban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorra meghintve azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.