A lisztet egy nagy keverőtálba öntjük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, a közepébe lyukat formázunk, és egyenként beleütjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a langyos, kézmeleg vizet, és a kezünkkel jól összedolgozzuk. Puha, ruganyos tésztát kell kapnunk. Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a tészta a kezünkhöz.
Lisztezett munkafelületen sodrófával kinyújtjuk a tésztánkat kb. 5 mm vastagságúra. Ezután egy széles szájú pohárral vagy nagyobb (6-8 cm-es) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A közepére két-két negyedbe vágott epret teszünk, majd félbehajtjuk, és egy lisztezett villával gondosan lenyomkodjuk a széleit.
Egy kis tálban kikeverünk egy pohár zsíros tejfölt némi porcukorral és 2 csepp vaníliakivonattal, majd hűtőben jól lehűtjük.
Egy fazékban sós vizet forralunk, és amíg a víz felforr, elkészítjük a prézlit. Ehhez egy serpenyőben kevés olajon illatosra és aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha felforrt a víz, kifőzzük benne a derelyéket, majd megforgatjuk a kész morzsában. Frissen, a behűtött tejfölmártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.