Egy nagy keverőtálba szórjuk a lisztet, és hozzáadunk 1 nagy csipet sót. A közepébe vájt mélyedésbe ütjük a tojásokat, belecsorgatunk 1,2 dl langyos vizet, és kézzel puha, rugalmas tésztává dolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és egy széles szájú pohárral vagy nagyobb (6-8 cm-es) pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. 1-1 tk átkevert lekvárt teszünk a körök közepére, félbehajtjuk őket, és egy belisztezett villával gondosan lenyomkodjuk a széleket.
A derelyéket forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük őket. Közben a zsemlemorzsát aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon, végül hozzákeverjük a porcukrot, és megforgatjuk benne a derelyéket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.