A krumplit héjában megfőzzük, majd félrerakjuk kihűlni. Ezt követően meghámozzuk, egy nagyobb tálba tesszük, és áttörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a búzadarát, a tojást, 1 csipet sót és egy kevés cukrot. Rugalmas, puha tésztát gyúrunk.
Lisztezett asztalra rakjuk a tésztát, és 2 gombócot formázunk belőle. Az egyik lesz az alja, a másik a teteje.
A tésztákat kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd az egyikre kis halmokat adagolunk az átkevert lekvárból (annyit, ahány darab derelyét szeretnénk).
Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele a lekvárosat. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk a lekvárhalmok körül, majd derelyevágóval feldaraboljuk.
Közben egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Egyszerre csak 4-5 derelyét teszünk a vízbe, és 2-3 percig főzzük őket. Azután kivesszük, és megforgatjuk a vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsában. Addig ismételjük, amíg az összes derelye elkészül. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.