A hamis túrós derelye tésztájához a burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, a búzadarát és lisztet a burgonyától függően. Összegyúrjuk, és egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, és náhány percig állni hagyjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, kb. 5 cm-es csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval – vagy ha nincs, akkor késsel –, majd evőkanálnyi halmokat teszünk a töltelékből a tésztára 5 cm-es távolságban egymástól.
Ezután egy ugyanakkora darab tésztacsíkot teszünk erre a tésztacsíkra és a derelyeszaggatóval a halmok között elvágjuk a dupla tésztát, majd a két szélén a lelógó tésztát is levágjuk, és kész is a derelye.
Lobogó, sós, forró vízben kifőzzük a derelyéket. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor ki lehet őket szedni.
A margarint forró serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a morzsát és halványbarnára pirítjuk. Ebbe forgatjuk bele a vízből kiszedett és kissé lecsepegtetett derelyéket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.