Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Margarin

Receptek margarin hozzávalóval

Leírás

A margarin egy olyan növényi zsiradék, mely rengeteg finom sütemény alapanyaga. Margarint leginkább édes, és sós sütemények elkészítéséhez szokásos használni, de vannak olyan szószok, húsos ételek, amiknek receptjében szintén benne lehet. A margarin és a vaj között az a különbség, hogy míg a vaj állati eredetű tejzsír felhasználásával készül, addig a margarint növényi olajok felhasználásával készítik. Mégsem feltétlenül laktózmentes, vagy vegán, mert bizonyos százalékban tartalmazhat tejzsírt, tejsavót, de vannak vegán és laktózmentes margarin alternatívák is. Hivatalosan a margarinnak minimum 80%-os zsírtartalommal kell rendelkezniük, de manapság már vannak csökkentett zsírtartalmú, light verziók is. Tápérték kalkulátorunkban a 80%-os margarinra vonatkozó adatok találhatóak meg.

Mikor vedd?

Margarint az év minden napján be lehet szerezni a kisebb, nagyobb üzletekben.

Hogyan tárold?

A margarint 2-8 °C-on kell tárolni, hűtőszekrényben, felhasználás előtt érdemes kivenni a hűtőből.
Tápérték(100 g)
717 kcal Energia
80.7 g Zsír
0.7 g Szénhidrát
0.2 g Fehérje
Margarin receptek (5909 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.