Farsangi szalagos fánk
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Margarin

Receptek margarin hozzávalóval

Leírás

A margarin egy olyan növényi zsiradék, mely rengeteg finom sütemény alapanyaga. Margarint leginkább édes, és sós sütemények elkészítéséhez szokásos használni, de vannak olyan szószok, húsos ételek, amiknek receptjében szintén benne lehet. A margarin és a vaj között az a különbség, hogy míg a vaj állati eredetű tejzsír felhasználásával készül, addig a margarint növényi olajok felhasználásával készítik. Mégsem feltétlenül laktózmentes, vagy vegán, mert bizonyos százalékban tartalmazhat tejzsírt, tejsavót, de vannak vegán és laktózmentes margarin alternatívák is. Hivatalosan a margarinnak minimum 80%-os zsírtartalommal kell rendelkezniük, de manapság már vannak csökkentett zsírtartalmú, light verziók is. Tápérték kalkulátorunkban a 80%-os margarinra vonatkozó adatok találhatóak meg.

Mikor vedd?

Margarint az év minden napján be lehet szerezni a kisebb, nagyobb üzletekben.

Hogyan tárold?

A margarint 2-8 °C-on kell tárolni, hűtőszekrényben, felhasználás előtt érdemes kivenni a hűtőből.
Tápérték(100 g)
717 kcal Energia
80.7 g Zsír
0.7 g Szénhidrát
0.2 g Fehérje
Margarin receptek (5911 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.