A kókuszkocka elkészítéséhez a szódabikarbónát az olvasztott mézzel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a diót, a tojást és a mazsolát. Kevés tejjel hígítjuk, hogy a tészta sűrűsége a piskótatésztánál valamivel keményebb legyen.
A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 30×27 cm-es, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A csokimázhoz a tejet egy lábasba rakjuk, felmelegítjük, belerakjuk a margarint, és mután felolvadt, a cukrot és a kakaóport is, és összefőzzük.
Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk, és egy villa segítségével a langyosra hűlt az öntetbe mártjuk, majd a tálcára terített kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nézz meg videón a klasszikus kókuszkocka elkészítését!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.