A pikáns kókuszkocka elkészítéséhez a sütőt bekapcsoljuk 190 foka, légkeverésre.
A tojásokat elkezdjük géppel erős fokozaton habosítani. Amikor már van tartása, hozzáadagoljuk a cukrot és tovább dolgozunk rajta addig, amíg szép és erős habot kapunk.
A vajat és a mézet kikeverjük a vaníliával, picit rá is melegíthetünk, hogy könnyebb legyen csorgatni majd, de semmiképpen se legyen forró vagy meleg. Ha ezzel elkészültünk, lassan hozzácsurgatjuk a tojásos alaphoz a mézes vajat. Figyeljünk rá, ne essen össze a tojás tőle. Utána apránként, már spatulával, beleforgatjuk az átszitált lisztet, végül a kókuszreszeléket és a sót.
Egy magasabb falú, sütőpapíros tepsibe fektetjük a tésztát és kb. 20 perc alatt szép barnára sütjük, a sütőt közben levéve 180 fokra. Ha megsült, kivesszük, kifordítjuk egy rácsra, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A csokimázhoz a hozzávalókat kisebb edényben összefőzzük, majd kihűtjük langyosra. A borításhoz külön-külön megpirítjuk picit a kókuszreszeléket és a csipszet is száraz serpenyőben.
A kihűlt tésztát felvágjuk kockákra. Megforgatjuk a mázban és megszórjuk a reszelékkel. Hűtőben, jól zárható dobozban tároljuk a sütit, hogy jól megszívja magát és átjárják az ízek.
Nézd meg videón, hogyan készül a különleges kókuszkocka:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.