A margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután hozzákeverjük a tejet, majd hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet.
Egy 22x32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzük, és 160fokon 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig, majd rácsra helyezve kihűtjük egészen.
A mázhoz a margarint felolvasztuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaót és a tejet. Visszatesszük a tűzre, és pár perc alatt kevergetve kiforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, aztán hozzákeverjük a rumaromát (vagy ízlés szerint rumot).
A teljesen kihűlt tésztát ízlés szerint felszeleteljük, majd egyesével belemártogatjuk a kakaós-rumos masszába. Ezután pedig beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, majd 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
A mézes tésztának köszönhetően nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.