A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egy csipet sóval.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, majd elkezdjük összemorzsolni a tésztát. Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne melegedjen fel a kezünktől. Ezután egy mélyedést csinálunk a tészta közepébe, beletesszük a túrót, a tejfölt, hozzáadjuk a tojássárgáját. Kicsit összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Könnyen nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk, így ha szükséges, gyúrás közben még adhatunk hozzá egy kevés lisztet.
A tésztát félretesszük és elkészítjük a kókuszhabos tölteléket. A tojásfehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a vaníliás cukorral elkevert porcukrot és addig folytatjuk, amíg kemény habot nem kapunk. (A hab nem lesz teljesen kemény.) Ezután a habhoz óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a darált diót.
Lisztezett felületen vékonyra, körülbelül fél centisre nyújtjuk a tésztát, majd rákenjük a kókuszhabos tölteléket és egyenletesen eloszlatjuk, majd feltekerjük mint a bejglit. Ezután egy éles késsel felvágjuk kb. 1-1,5 centis darabokra a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól nagyobb távolságra fektetjük a csigákat.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor a csigák teljesen kihűltek, felolvasztjuk a csokoládét, majd ízlés szerint rácsorgatjuk a tetejére és megvárjuk, amíg megdermed.
Megjegyzés
Amikor a csigák teljesen kihűltek, olvasszuk fel a csokoládét, majd ízlés szerint csorgassuk a tetejére, és várjuk meg, míg megdermed. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a kókuszhabos csigákat porcukorral, majd úgy kínáljuk. A túrótól a tészta finom, puha marad, és a csokoládé remekül illik a kókuszos ízhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.