A darázsfészek elkészítéséhez fél deciliter tejet meglangyosítunk, és egy teáskanál cukrot szórunk bele. Az élesztőt belemorzsoljuk, és langyos helyen hagyjuk felfutni.
A tésztához a lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot és egy csipet sót.
A liszt közepébe mélyedést készítünk, és minden hozzávalót beleteszünk, a felfuttatott élesztőt is.
A géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát. Egy ruganyos tésztát kapunk.
Lisztezett kelesztőtálba tesszük, és langyos helyen kb. másfél óra alatt a duplájára kelesztjük.
A krémhez a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Ha a tészta megkelt, lisztezett munkafelületre borítjuk, és kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd rászórjuk a darált diót/kókuszreszeléket/mazsolát, és szorosan feltekerjük.
Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk a hengert, majd szorosan egymás mellé rakosgatjuk őket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. fél óráig hagyjuk újra megkelni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tepsit berakjuk az előmelegített sütőbe, és a tekercseket 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tejet a vaníliás cukorral együtt meglangyosítjuk, és meglocsoljuk vele a megsült tésztát.
Pár percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tészta magába szívja a vaníliás tejet.
A tepsiben hagyjuk kissé hűlni, majd tálalhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.