A raffaelloszelet elkészítéséhez egy mélyebb edénybe belerakjuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a margarint és a tejfölt. Ezután lassan adagolva hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Mivel ragadós a tészta, gyúrás közben folyamatosan lisztezzük a kezünket és a tésztát is.
Ha alaposan összegyúrtuk, 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy kb. 30 × 40 cm-es tepsi hátoldalát belisztezünk, majd egyesével kinyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokon kb. 8 percig sütjük.
A krémhez megfőzzük a búzadarát a tejben, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez fokozatosan hozzáadjuk. A kész krémet kétfelé osztjuk.
Az egyik krémmel megkenünk egy lapot, elsimítjuk rajta, majd ráhelyezzük a második lapot a krémre. Rárakjuk a maradék krémet, majd a harmadik lapot.
A tetejére a tojásfehérjéből forró gőz fölött kemény habot verünk a cukor fokozatos hozzáadásával. Amikor kemény a tojáshab, rárakjuk a tésztára, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Nézd meg a Raffaelloszelet receptjét videón:
Megjegyzés
Nagyon finom , puha a tésztája, ünnepekre nagyon jól mutat az asztalon. A videót megnézhetitek ezen a linken:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.