A kókuszos-epres tejberizs elkészítéséhez a rizst legalább két vízben mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a kókuszitalt és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és szép lassan főzzük puhára. Főzés közben többször keverjük meg, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak-e a rizsszemek (amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben).
Amikor a rizs puhára főtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan keverjük össze. Ezután kanalazzuk bele a fagylaltos kelyhekbe vagy pohárba.
Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, szórjuk meg a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, majd néha óvatosan megkeverve pároljuk pár percig.
Ezután a poharakban lévő kókuszos tejberizsre kanalazzuk rá az epret, majd hagyjuk hűlni. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres tejberizst, hagyjuk kicsit felmelegedni hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.