Az erdélyi Raffaello fehér tésztájához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet és a citromlevet, és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A barna tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a fehéret, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral keverjük el. Ővatosan a habhoz keverjük, és ugyanúgy megsütjük.
A csokis krémhez tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral, a tejjel és a csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint felhabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
A krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd rátesszük a kakaós tésztát, és lekenjük a maradék krémmel. Végül bevonjuk gőz felett felolvasztott csokoládéval.
A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel, majd egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Másnap kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.