A házi sportszelet elkészítéséhez egy lábasban melegíteni kezdjük a tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot és a kockákra vágott vajat. Az egészet addig hevítjük, amíg a vaj el nem olvad, és a cukor feloldódik, ezután beleszórjuk a kakaóport, és habverővel egyneműre keverjük. Végül jöhet bele a rumaroma, és az egészet felforraljuk.
Egy keverőtálba szórjuk a darált kekszet, a rumos-kakaós keveréket ráöntjük a kekszmorzsára, és egy keverőlapát segítségével addig keverjük, amíg a kekszmorzsa teljesen felveszi a kakaós keveréket. A ragacsos masszát két sütőpapír közé tesszük. Téglalap alakúra formázzuk, és nagyjából 1,5-2 centiméter vastagra kinyújtjuk. Letakarva a hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órán át, amíg meg nem szilárdul.
Egy forralóedényben, folyamatos kevergetés mellett, felolvasztjuk az étcsokit egy teáskanál olajjal. Ha a csoki fele megolvadt, levehetjük a tűzről, és kevergetve a maradék csoki is elolvad. A hűtőből kivesszük a pihentetett kekszes alapot, ha kell, ilyenkor még formázhatunk rajta, majd egyenletesen elkenjük a tetején az olvasztott csokoládét. Az édességet ezután ismét hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a csokimáz is megszilárduljon.
A kész sportszeletet meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, és már falhatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a házi sportszelet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.