Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat - a vaj kivélével - egy keverőtálba a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk. Így még száraz lesz, de nem baj: hozzáadjuk a lágy vajat és tovább dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tészta. Letakarjuk és meleg helyen 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, az áfonyát elkerverjük a keményítővel.
A megkelt tésztát kinyújtuk, megkenjük a krémsajttal, majd rászórjuk az áfonyaszemeket. Jó szorosan feltekerjük a tésztát, és 3-4 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat és még 20 percig kelesztjük. 190 C°-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Amíg sülnek a csigák, elkészítjük a cukormázat. Egy kisebb tálba kimérjük a porcukrot és hozzákeverjük a vízet (vagy a szörpöt). Jól kikeverjük, amíg egy sűrű, még éppen folyékony állagot kapunk. A csigákat hagyjuk kihűlni, és ráfolyatjuk a cukormázat. Frissen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.