A foszlós kakaós csiga tésztájához az élesztőt a langyos tejben a pici cukorral felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal, a maradék cukorral, a sóval, végül hozzáöntjük az élesztőt, és összedagasztjuk. 45 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
Amikor megkelt, ujjnyi vastag, négyzet alakú lappá nyújtjuk. A töltelékhez a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, a kakaóporral. Megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle.
Egy közepes nagyságú, magasabb peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és elhelyezzük benne a csigákat egymástól 2 cm távolságra. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, egy másik tepsivel letakarjuk, és még 30 percig hagyjuk kelni.
A megkelt kakaós csigákat 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk a cukorral összekevert tejszínnel. A hőmérsékletet levesszük kb. 140 fokra, és még 10 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük! További receptek és fotók a <a>Morzsáló blogban</a>!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.