A klasszikus kelt tésztás kakaós csiga elkészítéséhez az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk.
Robotgép keverő táljába szitáljuk a liszet. Hozzáadjuk a vajat, az elhabart tojást, a sót, és a felfuttatott élesztőt. A gép dagasztókarjával egynemű tésztát gyúrunk belőle.
Ha összeállt a tészta, liszttel megszórjuk, kissé átgyúrjuk, majd letakarjuk, és langyos helyen, egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral. Szorosan feltekerjük, olvasztott vajjal lekenjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A kakaós csigákat egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük.
A kisült süteményeket még forrón lekenjük tejjel. Miután teljesen magába szívták, porcukorral meghintve kínáljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a klasszikus kelt kakaós csiga
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.